Gravidläsning, dinglis och skrivare

Idag smet jag lite tidigare från skolan och åkte iväg och shoppade med mamma. Främst för att jag behövde en ny skrivare akut, men ett och annat "halkade" med hem.
 
Lite läsning
 
 
En dinglis till vagnen
 
Den nya skrivaren, Epson SX440W 899:- på Media markt
 
 
Dom här supersöta skorna i strl 13/14 från KappAhl
 
En body som mamma köpte
 
 
Och dom här fick jag också av mamma
 

Vecka 20

Idag börjar vecka 20! Bebisen är ca 14-16 cm lång i sitthöjd och väger ca 250-350 gram. Bebisen börjar få hår på huvudet. Armar och ben är proportionsenliga med varandra och resten av kroppen. Livmodern når ända upp till naveln.
 
Min vikt idag: 67 kg, dvs samma som innan jag blev gravid. Snart är jag halvvägs i graviditeten, ska jag inte gå upp alls? :)
 
Såhär såg magen ut igår:
 
 
 

Vecka 19

Idag börjar vecka 19! :-)

Vecka 18

Idag börjar vecka 18! Jag fattar inte vart tiden tar vägen, det går så fort nu! Samtidigt går det ändå långsamt, haha, lite knepigt alltså. Men jag längtar massor till nästa ultraljud, och måste vänta drygt två veckor till innan vi får se bebisen igen! Och när jag tänker på det så går tiden sakta!
 

Byxknapp

Igår var jag på Barnens hus på Ingelsta och trodde att jag skulle köpa en sån där grej som man har i byxknappen när byxorna börjar bli trånga. På jobbet får jag ju öppna gylfen när jag sitter ner.
 
Men, det fanns inga såna! Hon sa att dom var slut, jag frågade när dom får in såna igen, och då sa hon att hon inte vet för det var länge sen dom hade såna! Jag fattar inte... Dom säljer allt möjligt babytillbehör men inte såna knappar, hur svårt kan det vara?!
 
Men, sen åkte jag till mamma och hon fixade den här anordningen till mig. Jag upptäckte efteråt att det blev lite väl löst, men man kan ju göra fler hål så att det går att justera. Jag tänkte i alla fall försöka ha mina vanliga jeans så länge som möjligt, pga att... seriöst, det verkar inte gå att hitta mammabyxor som inte ser tantiga ut! Eller att hitta snygga mammakläder över huvudtaget verkar svårt, om man inte vill ha löst sittande brokiga blusar med volanger, urk! Man behöver ju inte börja klä sig som en tant bara för att man ska bli mamma??
 

Vecka 17

Idag börjar vecka 17! Nu är bebisen ca 10-12 cm lång i sitthöjd och väger ca 100-150 gram. Enligt appen har dom flesta nu "gått upp två till fem kilo"... Men min vikt har inte förändrats alls. Ligger fortfarande på minus 1 kilo. Fast när man ser magen är det faktiskt svårt att tro att jag inte gått upp i vikt!
 
 
 

Duschdraperi

Jag vet inte om det märktes på bilderna som jag la upp efter min badrumsstädning, men jag hade inget duschdraperi där. Jag har ganska länge varit riktigt trött på mitt svarta duschdraperi med vita skelett på. Jättecoolt när jag köpte det, men ack så dystert och mörkt det kändes i badrummet efter ett tag. Så jag slängde det när jag städade, för det blir inte av att köpa något nytt så länge jag har kvar det gamla.
 
Så igår hittade jag det här draperiet på Hemtex, ordinarie pris var 399 kr men det var rea och sedan 30% av reapriset, så jag fick det för 174 kr! Jag gillar att det är vanligt tyg och inte plast! Känns lite mera jordnära på det sättet. Materialet är 85% polyester och 15% lin, och man kan tvätta det i 40 grader. Det torkar snabbt pga att det innehåller lin. Ni kan ju bortse från att det är lite skrynkligt eftersom det kommer att slätas ut när det blir fuktigt.
 
 
Sedan åkte jag och mamma till stan, för vi skulle till en barnklädesbutik som heter Rosa elefanten. Men dom hade semesterstängt. :( Lite märkligt dock att det inte stod när dom ska öppna igen.
 
När jag kom hem på kvällen så pysslade jag med att rensa ur garderoben. Tanken var att jag skulle tömma den översta hyllan till babykläderna, men det blev dom två översta istället. Jag har ju redan ganska mycket, och det kommer säkert att bli mer.
 
 

Anemi

I onsdags hämtade jag ut mina receptbelagda järntabletter. Jag var ju på vårdcentralen för ca en månad sen, för undersökning av levern. När jag fick hem ett brev, som jag trodde var provsvaren med ev diagnos på levern, så stod det bara att jag har blodbristanemi och att han skrivit ut ett recept på järntabletter, samt att jag ska komma tillbaka på kontroll efter 8 veckor. Jag visste ju redan att jag hade järnbrist eftersom barnmorskan hade kollat det och rekommenderat mig att köpa Niferex 100 mg och ta en sån om dagen.
 
Men nu bestämde jag mig för att gå över till dessa som läkaren skrev ut istället. Det blir 4 tabletter om dagen, dvs 4 gånger så hög dos som med dom receptfria.
 
Jag passade även på att köpa kosttillskott för gravida. Dom här innehåller lite olika vitaminer och mineraler som är bra för mig och bebisen.
 

Magen from above

Nyss när jag stod och diskade och tittade neråt så såg det ut såhär! Haha... Då tänkte jag, att snart behöver jag ju inte ens berätta för någon eftersom dom kommer att se det ändå.

Dagens mage

Såhär såg jag ut i morse. Jag tycker magen ser genast mindre ut när jag har tröja på mig, även om tröjan är ganska tajt. På jobbet är det nog ingen som misstänker att jag egentligen är två? :)
 

Badrum

Ikväll har jag roat mig med att storstäda badrummet, och jag tycker att det är riktigt avkopplande att pyssla med sånt! Jag får ju trots allt besök imorgon, och eftersom resten av lägenheten är kaos så kan ju åtminstone ett rum vara fint?
 
 
Jag var på stan efter jobbet idag och shoppade lite nytt smink. Det var så skönt att rensa och slänga bort gammalt! Bindorna och tampongerna som jag hade uppe på skåpet hade blivit dammiga (haha), så jag packade ner dom i den gröna necessären.
 
 
Köpte lite nya tidningar och slängde alla gamla resekataloger som jag hade på toan. Det blev en gemensam, en till mig, och en till killen! Nu när jag äter så mycket järn, som i sin tur kan påverka magen så att den jobbar långsammare... så kanske jag kommer att spendera mer tid på toan, och då kan man ju ha lite vettig läsning där? Haha!
 
 
Fina krokar va? :)
 

RSS 2.0