Vecka 29

Idag börjar vecka 29! ♥

Vecka 27+28 Höggravid

Är i vecka 28 nu. Tänkte sammanfatta två veckor här eftersom det tydligen aldrig blev av att blogga förra veckan.
 
Tredje trimestern börjar nu. Nu räknas jag tydligen som höggravid, det känns lite overkligt. Bara en tredjedel kvar!
 
Har haft ont i högra sidan under revbenen, i ca tre veckor nu. Så jag var hos läkaren på barnmorskemottagningen förra veckan. Fick lämna en massa prover, dom kollar levern och gallan. Jag är väl mest orolig för att det ska vara gallsten, det är väl nåt som 50-åringar har? Läste dock att det är lättare att få det när man är gravid. Läkaren sade att om alla prover är ok så finns det ingen anledning att misstänka gallsten, utan då antar man att det jag känner bara är livmodern som trycker uppåt mot levern och annat. Om proverna visar något som avviker så skulle dom kolla med ultraljud. Det känns bra att kolla upp i alla fall. Det känns mest på kvällarna, när jag lägger mig i sängen, om jag ligger på sidan. När jag lägger mig på rygg så går det över direkt. Men då känns ju magen tung, så det kan vara svårt att hitta en bekväm sovställning när man varken kan ligga på mage, rygg eller på sidan.
 
Igår kväll när jag la mig kom det två riktigt hårda karatesparkar! ♥ Det var en häftig känsla eftersom dom aldrig känts så starkt förut. Det kan ju ha varit någon slags kullerbytta också, det är lite svårt att avgöra eftersom det kom så snabbt och oväntat och gick över så snabbt. Jag låg på rygg och magen rörde sig så mycket att jag till och med "drogs med" lite.
 
I måndags kom det en spark som syntes utanpå tröjan. :)
 
Jag väger 76 kg nu. Så mycket har jag aldrig vägt! :) Jag har gått upp 9 kg hittils. Tur att allt sätter sig kring magen, i övrigt tycker jag att jag ser ut som jag alltid gjort.
 
Nu är bebisen ca 36-39 cm lång (!) och väger ca 1,2kg.
 
Här är ett par bilder på allt vi köpt till bebisen hittils. Vi hade inventering förra helgen och skrev upp en lista på vilka kläder vi har i olika storlekar. Gäller att ha lite koll så att man inte köper onödigt många av samma. Tänkte dock lägga in fler bilder från veckan som gått men jag lyckas inte föra över från mobilen till datorn så jag får hoppas att min kille kan fixa det ikväll så kommer det säkert fler bilder under helgen i alla fall.
 
 
 
 

100 dagar kvar och biohelg

Tänkte sammanfatta veckan som gått i bilder. Här är några av förra veckans bilder:
 
Det slinter ofta med något annat när jag egentligen bara skulle handla mat:
 
Det handstöpta Husö-ljuset från Sottunga som jag fick i present när jag avslutade mitt vikariat i butiken sommaren 2007. Ljuset har bara legat i skåpet eftersom det känts för fint för att användas, i alla fall sådär till vardags. Sen har det bara glömts bort. Men i fredags när vi firade 100 dagar kvar så tyckte jag att det var ett tillräckligt speciellt tillfälle, och då plockades ljuset fram. Jag är dessutom allmänt trött på att spara på saker och ting. Jag har bland annat en vinflaska som jag fått i present 2004 nån gång. Det blir lite av en ond cirkel med sånt - att man sparar något bara för att man sparat på det länge, trots att det kanske inte var så värdefullt från början. Såhär fint blev det i alla fall med tacos och ljusmys:
 
Och så var det den godisfria helgen. Vi hade bestämt att vi inte skulle äta godis/snacks/läsk etc, förutom om vi går på bio. Så det blev två biobesök i helgen. I fredags såg vi komedin "Ted" och i lördags såg vi dramafilmen "Äta sova dö". Jag tyckte båda var helt okej men den sistnämnda var nog lite bättre. Fast hur ska man jämföra en komedi med en drama egentligen? :)

Det visade sig att bion blev en riktigt bra ursäkt att äta snacks hela helgen. "Bioförfest", "Bioefterfest", "Biorester", osv... ;)
 
Sedan var det dags att göra sig av med gamla datorn. När jag skulle föra över alla bilder till "min" nya dator (killens bärbara dator), så visade det sig att jag inte fotar dåligt i alla fall! 17170 bilder har det blivit ända sen jag skaffade digitalkamera för lite drygt fem år sedan! Nu finns dom sparade på en extern hårddisk samt på den bärbara som jag kommer att använda nu när vi inte har plats för två stationära datorer.
 
När jag hade sparat allt viktigt så skulle hårddisken plockas ut för att förstöras. Men det lämnade jag över till experten. :)
 
 
Det blev en sista bild av datorn på Returpunkten. Den har sällskap av en annan dator i alla fall, kanske gifter dom sig och lever lyckliga i alla sina dagar? ;)
 
Veckan avslutades med "lite" marshmallows och spel. Marshmallowsen är förresten "dagen-efter-bio"-godis.
 

Vecka 26

Idag är det sista dagen av vecka 26 så det börjar bli dags att blogga nu om jag ska hinna säga något om denna vecka innan den är slut.
 
Bebisen väger nu ca 800-900 g och är ungefär 32-35 cm lång. Livmodern växer just nu med nästan en centimeter i veckan! Två tredjedelar av graviditeten är avklarade och man börjar undra vart tiden tagit vägen egentligen. Så otålig som man var i början och tyckte att tiden inte gick alls.
 
Min vikt är 73 kg nu, det betyder att jag gått upp 6 kg hittils. Känns lite ovant men å andra sidan sitter allt verkligen på magen så det är skönt!
 
Det blev en sväng till akuten i början av veckan, hade ont i magen på högra sidan så jag hade svårt att röra mig pga det. Dom skickade mig till förlossningen där vi fick göra ultraljud, det kändes bra att få se att våran busunge mådde hur bra som helst! Sen blev det prover och undersökningar på akutmottagningen i två dagar, dom hittade inget fel och alla prover var normala. Skönt att det inte var blindtarmen för det var det jag var mest orolig för! Det jag kände var troligtvis "bara" ligamentsmärtor. Magen växer som mest nu, och då kan det göra ont när ligamenten som håller livmodern på plats tänjs ut. Detta gick dock över efter två dagar. Fick värktabletter utskrivna, Alvedon 665 mg som jag skulle ta 6 st om dagen hela tiden, tyckte läkaren! Men nej, det gör jag såklart inte. Jag tar ju inte tabletter om jag inte har ont. Men det känns skönt att ha pillrena hemma så att man kan ta några om det skulle behövas igen. Det blir verkligen lättare att stå ut också när man vet att det inte är något farligt. Så nästa gång jag känner samma känsla igen så behöver jag inte få panik direkt i alla fall.
 
 
 
 
I fredags var det 100 dagar kvar till beräknad förlossning, och det firade vi med tacos och sen blev det bio på kvällen! ♥
 

Vecka 25

Idag går jag in i vecka 25. Skulle nog lagt in lite bilder nu om jag hade suttit vid en dator men jag skriver via mobilen. Så det blir inget långt inlägg men kan ju säga att bebisen varit ganska lugn denna vecka. Dock har den iaf gett något livstecken varje dag. Kan inte promenera långt längre, och inte särskilt fort heller. Börjar bli lite svårt att få på sig kängorna som har en dragkedja man måste nå att stänga. Det kanske blir en investering i nån slags skor som har varken snören, dragkedja eller liknande. Som man bara "kliver i". Lätt å hitta såna vinterskor då?!

Blir nog att skaffa ett busskort snart, får ju sammandragningar om jag går fortare än en 90-åring. Det ska tydligen inte vara någon fara, men å andra sidan är det inte bekvämt heller.

RSS 2.0