Vecka 32

Nu är jag i åttonde månaden!
 
Idag väger jag 76 kg, vilket innebär att jag totalt gått upp 9 kg under graviditeten. Samtidigt innebär det att jag faktiskt gått ner 1 kg sen jag vägde mig förra gången, för två veckor sedan.
 
Igår var vi på föräldragrupp tillsammans med andra blivande förstagångsföräldrar. Denna gång handlade mest om förlossning och smärtlindring. Dom gick grundligt igenom hela förlossningen steg för steg, och även om man läst och sett mycket på nätet så kändes det väldigt tryggt att få informationen från sjukhuset, från den kliniken där man faktiskt själv ska föda. Jag hade lätt för att ställa frågor eftersom vi satt längst fram. Jag frågade hur snabbt dom väger/mäter ungen, om dom går iväg med den och om mamman får följa med då osv. Sen sa jag rakt ut att min största skräck är att dom ska gå iväg med ungen på nån undersökning och sen förväxla den med någon annan bebis. Jag vill ju åka hem med samma bebis som jag klämt ut, haha. Då sa hon att dom har så bra rutiner för det, att jag inte behöver oroa mig alls! Det där bandet som mamman och bebisen får runt handleden med samma nummer, det sätter dom nämligen fast innan dom klipper av navelsträngen. Och sedan sitter banden där tills man ska åka hem. Vilken lättnad det var att få veta det!
 
Kvällen avslutades med att vi fick se en film om tre olika förlossningar. Den var filmad här på Vrinnevisjukhusets förlossningsavdelning, och sen berättade mammorna och papporna om sina upplevelser efteråt. Det blev kanske en lite mer realistisk bild än filmerna man sett på Youtube. Visserligen, det är ju i princip samma sak som händer oavsett var i världen man är men det kändes bra att få se hur det går till just på Vrinnevi.
 
En del av rekvisitan på utbildningen. Den där stickade randiga saken är en livmoder, haha.
 
Det blev god mat i sjukhuscafeterian.
 
Och så en miniatyr av oss, haha... Sorry men min hy har ju blivit så fruktansvärt dålig under graviditeten så det är inte mycket att visa upp tycker jag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0