Vecka 11

Nu är jag i vecka 11! Bara tre veckor kvar till ultraljudet! Längtar massor efter att få se våran bebis, men jag tror det kommer att kännas overkligt på nåt sätt, man känner ju inte att det finns nåt i magen, även om man haft andra symptom.

Om allt går bra så blir det om tre veckor som vi även berättar för alla. Det kommer att bli kul, bortsett från pappa, så han får veta sist så att man hinner vara lite glad först. :-)


Kub-test del 1

I morse var det dags för första delen av Kub-testet, nämligen blodprovet. Hade tid klockan 8 men vi var så tidiga, att när allt var klart och vi var ute på väg till hållplatsen så var klockan bara 7:50. :-) Härligt att ha passerat ännu en milstolpe!

Men undrar om alla deras patienter babblar lika mycket som jag under blodprovet? ;-) Det kändes i alla fall bra att få ur sig lite tankar och funderingar man haft senaste tiden.

Det var även vägning denna gång, och jag har gått ner 2 kg sen senaste besöket. Men det har ju pendlat där mellan 64-67 kg senaste tiden, och i morse vägde jag 64. Det kan bero på att jag äter nyttigare nu, är tex inte alls lika sockersugen som jag var innan, och blir äcklad av chips tex.

Sjuk

Hemma från jobbet idag. Blir hemma åtminstone imorgon också. Är förkyld, näsan och ögonen rinner hela tiden. Har visserligen inte feber, men det skulle nog vara rätt jobbigt att sitta och prata i telefon med kunder i det här tillståndet.

Vecka 10

Idag går jag in i vecka 10! :-)

1 månad kvar

En månad kvar till första ultraljudet! Längtar massor efter att få se vår lilla bebis. <3

Drömmar

Drömmarna som man drömmer när man är gravid blir helt annorlunda än vanliga drömmar. Mer intensiva och riktigt märkliga ibland.

Inatt hade jag en riktig mardröm: Drömde att min kille hade gjort en annan tjej med barn ungefär samtidigt, och när hon berättade det för honom så kramade han om henne och sa att han älskar henne. Sen sa han att han skulle starta en blogg med två kategorier, i den ena skulle han skriva om hennes graviditet och i den andra skulle han skriva om min. Bläää!!! :( Helt plötsligt satt jag dock och åkte karusell, som jag hade satt mig i bara för att jag trodde att det bara var en barnkarusell, men när den väl kom igång så åkte den jättesnabbt och den där grejen som man var fastspänd med, tryckte jättehårt mot min mage, och sen när karusellen stannade och den skulle öppnas så blev det nåt fel på den så att den tröck ännu hårdare mot min mage.

Jag var riktigt glad över att vakna i morse kan jag lova!!!

Vecka 9

Nu har jag gått 8 fulla veckor, och idag börjar vecka 9! Livmodern har vuxit till dubbel storlek och bebisen är ungefär lika stor som ett hallon.

Denna vecka har jag varit extremt trött. Blir lätt illamående om det går för lång tid mellan måltiderna. Inatt fick jag gå upp och äta ett äpple eftersom jag vaknade och hade svårt att somna om pga illamåendet.

Det känns underbart att vara i vecka 9! Mest för att man kan börja räkna ner till vecka 10 ;)


Trött

Jag är helt sjukt trött hela tiden. Igår tex somnade jag vid 22-tiden, sov djupt hela natten och vaknade av klockan som ringde vid 7. Nio timmars djupsömn, och ändå, när klockan ringde, så ville jag inte gå upp!

Och nu känner jag redan för att lägga mig. Klockan är 17:49 och jag kom hem från jobbet för drygt en timme sen.

Jag är glad över att jag faktiskt orkar jobba heltid just nu, tack vare att illamåendet har försvunnit. Men jag skulle gärna vilja ha mer energi så att jag skulle orka lite mer än jobba och sova!

Tröttheten är ju naturligtvis en signal om att man behöver vila, och därför lägger jag mig tidigt på kvällarna. Men jag blir som sagt galen på detta snart, att inte ha ork till något! Hoppas att tröttheten ger med sig snart.


Namn

Jag hade mina två favoritnamn, ett flicknamn och ett pojknamn. Har försökt hitta fler alternativ, för jag tänkte att det kanske inte är så bra att "låsa sig" vid ett namn, för när barnet kommer kanske man inte tycker att det namnet passar? Då är det ju bra att ha lite alternativ.

Men ju mer jag bläddrar i namnboken och kollar på namnsidor, desto mer gillar jag namnen jag hade tänkt mig från början! Och det är en skön känsla, för då vet man att namnet verkligen blir rätt. :) Jag tror dock inte att jag kommer att sluta leta namn, för antingen hittar jag några som är bättre eller också kommer jag fram till att det inte finns några bättre, så det kan bara bli bra oavsett? :)

Nu kanske ni läsare blir nyfikna på vilka namn vi planerar men det tänker jag faktiskt inte berätta!


Jobb, minigolf och namn

Idag var första dagen på nygamla jobbet, dvs sommarvikariat på samma ställe som förra sommaren. Hade lite ångest inför det, jag tänkte vad pinsamt om man inte kan något längre. Men som tur är, så får vi "återvändare" en repetitionsutbildning på två veckor. Det är ganska mycket självstudier och det passar mig perfekt, eftersom jag lär mig bättre om jag sitter och övar på egen hand än att sitta och lyssna på någon som pratar på timme efter timme.

Ska faktiskt bli rätt skönt att ha något att göra. Blir ju galen på att sitta och vänta på att tiden ska gå! ;)

Efter jobbet gick jag till biblioteket för att låna en namnbok. Det visade sig att dom hade ett 10-tal namnböcker, så jag lånade en till att börja med.

Kvällen spenderades med minigolf med några vänner. Jag kan ju skryta med att jag fick två hole-in-ones! Det var en riktigt trevlig kväll, man får nog passa på att göra en massa såna saker nu i sommar som eventuellt kan bli svårare att få till sen när man väl har småbarn.

Är trött efter en lång och intensiv dag, så nu ska jag lägga mig i sängen och bläddra i namnboken! Ska även göra en lista på alla namn som jag gillar och kan tänka mig.


Vecka 8

Nu har jag varit gravid i 7 hela veckor och går alltså in i vecka 8 idag! Varje fredag är en milstolpe för mig. Jag tänker knappt på att en vanlig vecka är måndag till söndag, för jag lever helt enligt att en vecka är från fredag till torsdag!

Nu är våran bebis ungefär 1 cm lång! Jag läste att åttonde veckan är början på en mycket dynamisk period. Från och med nu och fram till vecka 20 kommer bebisen att växa snabbt!


Första besöket hos barnmorskan

I tisdags var vi på första besöket hos barnmorskan. Ni som följt bloggen vet att jag kände mig lite skeptisk efter att ha pratat med henne i telefon, men det var verkligen annorlunda när vi väl träffade henne. Hon var jättetrevlig och jag kände genast att jag kunde prata om allt med henne och ställa frågor om sånt som jag grubblat över. Ingen fråga verkade dum för henne och hon lyssnade verkligen. Snäll, gråhårig tant - så ska en barnmorska vara. :)

Hon ställde lite frågor om kostvanor samt alkohol- och tobaksvanor, och så fick jag med mig en bunt broschyrer samt boken "Vänta barn". Där står nog det mesta om hur man ska leva som gravid, hur förlossningen går till, tiden efter förlossningen, osv.

Jag sa även att jag vill göra KUB-testet, så jag fick tid för blodprov om två veckor, och ultraljud i slutet av juli.

KUB står för kombinerat ultraljud och blodprov. Blodprovet mäter vissa graviditetshormoner. På ultraljudsundersökningen mäter man en viss vätska i fostrets nacke. Vätskan är bara synlig i en viss graviditetsvecka. Undersökningen kallas nackuppklarning och förkortas NUPP. Med hjälp av blodprovet och NUPP, samt kvinnans ålder, kan dom sedan räkna ut hur stor risken är att fostret har kromosomförändringar.

Jag sa till barnmorskan att jag har en bror som var gravt utvecklingsstörd, och att jag därför är orolig för om det kan finnas anlag för det som förs vidare. Barnmorskan frågade om jag visste mer om vad han hade för något, vilket jag ju inte gör eftersom pappa aldrig pratat om det och jag inte fick träffa honom. Hon sade då att det inte behöver vara genetiskt utan kan även vara någon komplikation vid förlossningen, sånt var vanligare förr.

RSS 2.0