Vecka 24

Idag går jag in i vecka 24! Bebisen väger nu ca 650-700 g och är ungefär 29-30 cm lång. När man tittar på magen så undrar man hur den kan få plats?! Men så ligger den ju förstås inte raklång utan snarare nästan dubbelvikt. Nu är bebisens hörsel välutveckad och den kan höra min röst, musik och andra ljud.
 
Denna vecka känns som en liten milstolpe med tanke på att bebisar som är födda efter 23-24 graviditetsveckor kan överleva! Men risken för skador minskar såklart för varje vecka som går.
 
Min vikt idag: 70,5 kg.
Total viktuppgång: + 3,5 kg.
 
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 23

Idag börjar vecka 23! Bebis har varit lugn i flera dagar nu. För lugn. Vill gärna få ett livstecken varje dag, men jag får försöka lita på att allt är bra ändå.

Börjar känna mig mer och mer osmidig. Svårare att ta på sig strumpor pga att man inte kan böja sig fram ordentligt. Magen känns tung när man ska vända sig i sängen. Ovant att inte kunna göra såna enkla saker. Jag kan ju trösta mig med att magen bara kommer bli större och tyngre, så jag har det rätt bra än så länge? :-)

Vecka 22, Besök hos barnmorskan

Det har inte blivit av att blogga så mycket på sistone. Nu är jag i vecka 22. Igår var vi hos barnmorskan och fick lyssna på bäbisens hjärtslag. ♥ 150 slag per minut. Mitt HB-värde var 126, så jag fick beröm för att jag ätit så bra och fått upp mitt järnvärde som ju var 102 förra gången, och det ska ligga på över 120. Hon sa att det brukar gå ner just kring denna tidpunkt i graviditeten, så hon verkade nästan lite förvånad över att mitt värde var så bra. :) Fick även ett graviditetsintyg till försäkringskassan.
 
Precis när jag sitter här och skriver detta så kände jag 2-3 sparkar. ♥ Barnmorskan sade att jag har moderkakan i framvägg, enligt ultraljudet. Det förklarar varför jag inte känt så mycket hittils, den dämpar ju de flesta rörelserna. Har känt mycket svagt fladder och bubbel sen vecka 18 ungefär. På sistone har det börjat likna sparkar mer och mer, men ännu känns dom mycket svagt. Det är jättemysigt varje gång jag känner något! Killen längtar jättemycket tills dom kommer att kännas utanpå. Tyvärr dröjer det kanske några veckor till. :(
 

Vecka 21, Halva tiden har gått!

Vecka 21 börjar idag! Det betyder att jag är halvvägs nu, 20 veckor av 40 har gått. Det ska vi fira! <3

Min vikt idag 67,5 kg.
Total viktuppgång hittils 0,5 kg.
 
Uppdatering: Vi firade halvtid med tacos. ♥

RSS 2.0